Θετικά σχόλια από τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

Θετικά σχόλια αποσπά μέχρι στιγμής η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές. Σύμφωνα με τον Κάρστεν Σνάιντερ από το SPD πρόκειται για μια ουσιαστική προσπάθεια, θα πρέπει όμως «να βγαίνουν και οι αριθμοί».

Οι προτάσεις και ο κατάλογος μέτρων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές για ένα τρίτο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης συνοδεύτηκε από θετικά σχόλια τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Γερμανία. Στους πολιτικούς που τις επικροτούν συγκαταλέγεται και ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Όπως επισήμανε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, «είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση αυτή που υπέβαλε ο κ. Τσακαλώτος. Τα ζητήματα που περιλαμβάνει είναι από τη μία η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η αναγκαιότητα να επιτευχθεί μία αναγέννηση στην οικονομία, να δοθούν περισσότερες ελευθερίες και να βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα».

Με σταθεροποίηση της οικονομίας, η βιωσιμότητα του χρέους δεδομένη

Ο Κάρστεν Σνάιντερ έκανε λόγο για μια ουσιαστική πρόταση, υπογραμμίζοντας όμως χαρακτηριστικά ότι στο τέλος θα πρέπει να εξεταστεί αν «βγαίνουν και οι αριθμοί». Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών υπεραμύνεται της σκληρής στάσης που κράτησε το κόμμα του στο θέμα της Ελλάδας. «Πιστεύω ότι αυτή η σκληρή στάση ήταν σημαντική προκειμένου να ωθήσει την ελληνική κυβέρνηση να δει πραγματικά τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι η έξοδος από το ευρώ ήταν μια ρεαλιστική επιλογή, αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε στα χέρια της τη διαχείριση της κατάστασης».

Ο Κάρστεν Σνάιντερ ρωτήθηκε και για το ζήτημα ενδεχόμενης απομείωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνηση. Όπως τόνισε, «όλα εξαρτώνται από το αν η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει τα επόμενα χρόνια. Αν σταθεροποιηθεί ισχυρά και αν επιτευχθεί μεγάλη ανάπτυξη τότε η βιωσιμότητα του χρέους είναι δεδομένη.

Εάν δεν συμβεί αυτό, η βιωσιμότητα δεν είναι δεδομένη. Πιστεύω ότι αυτό θα αποφασιστεί μετά από δύο ή τρία χρόνια, όταν θα πρέπει να ξεκινήσει η εξόφληση των δανείων. Αυτό θα συμβεί το 2020 και τα χρόνια που ακολουθούν», επισήμανε ο Κάρστεν Σνάιντερ.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Δείτε επίσης

Κομισιόν: Πρώτο βήμα θετικό – Στις 4 μμ το κρίσιμο Eurogroup

Σνάιντερ: Έτοιμη να κάνει σοβαρές προσπάθειες η ελληνική κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ