Θέμα στον γερμανικό Τύπο ο Αφγανός που επιτέθηκε σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα – Θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία 19χρονης στο Φράιμπουργκ

Σχεδόν έναν μήνα μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ, στη Γερμανία, από έναν Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος συνελήφθη, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη.

Πριν από έναν μήνα, ο νεαρός Αφγανός συνελήφθη ως ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ, στη Γερμανία.

Η φοιτήτρια Ιατρικής Μαρία Λαντενμπέργκερ, η οποία εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Φράιμπουργκ, βρέθηκε νεκρή στις 16 Οκτωβρίου στη λίμνη Ντράιζαμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ακινητοποίησε την κοπέλα, τη βίασε και στη συνέχεια την έπνιξε.

Πατέρας της άτυχης 19χρονης είναι ο δρ Κλέμενς Λαντενμπέργκερ, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλη Μαΐου του 2013 μία αποτρόπαια επίθεση ενός Αφγανού σε μία φοιτήτρια στην Κέρκυρα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Γερμανικές εφημερίδες επικαλούνται πηγές σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία του Φράιμπουργκ θεωρεί βασικό ύποπτο της δολοφονίας της νεαρής Γερμανίδας, τον Αφγανό που είχε επιτεθεί στην Ελληνίδα φοιτήτρια το 2013. 

«Τη σήκωσα και την πέταξα επειδή φώναζε», είχε πει τότε στην Ελληνική Αστυνομία ο 17χρονος Αφγανός για τη βίαιη επίθεσή του κατά της 20χρονης φοιτήτριας, την οποία πέταξε από παραλιακό τοιχίο 8 μέτρων όταν αυτή αρνήθηκε να του δώσει την τσάντα της.

Το βίαιο περιστατικό έγινε ξημερώματα στα Μουράγια, κοντά στο Μουσείο του Διονυσίου Σολωμού.

Η νεαρή κοπέλα είχε βγει με συμφοιτήτριές της και κάποια στιγμή, όταν έμεινε μόνη της, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον δράστη. Αυτός της επιτέθηκε και της άρπαξε την τσάντα, η 20χρονη όμως προσπάθησε να αντιδράσει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

«Τη σήκωσα και την πέταξα επειδή φώναζε», είχε αναφέρει στην Αστυνομία ο Αφγανός προσθέτοντας πως φοβήθηκε γιατί την ώρα της επίθεσης αντιλήφθηκε φώτα αυτοκινήτου και δεν ήθελε να γίνει αντιληπτός.

Έτσι, σήκωσε την άτυχη κοπέλα από τη μέση και την έριξε από τα κάγκελα στο κενό μαζί με την τσάντα της. Ευτυχώς η κοπέλα έπεσε σε μια μικρή αμμουδιά και δεν έχασε τη ζωή της, όμως φέρει βαριές σωματικές κακώσεις – κάταγμα στο χέρι, τραύματα στο πρόσωπο και εκδορές σε όλο της το σώμα. Τραυματισμένη η φοιτήτρια κατάφερε και σύρθηκε έως τον παραλιακό δρόμο και ζήτησε βοήθεια.

Όταν έφθασε η Αστυνομία, διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις της η άτυχη κοπέλα έδωσε την περιγραφή του δράστη. Έτσι, οι Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον αλλοδαπό, ο οποίος ομολόγησε.

Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις εντοπίζονται μερικά κοινά σημεία τα οποία αναλύουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Και στα δύο αποτρόπαια περιστατικά ο κακοποιός επέδειξε απίστευτη αγριότητα και όπως φαίνεται σκοπός του ήταν να σκοτώσει -δυστυχώς τα κατάφερε τη μία φορά.

Ο δράστης συνελήφθη τόσο το 2013, όσο και τώρα, είναι Αφγανός και δηλώνει ανήλικος.

Το γερμανικό περιοδικό «Stern» ταυτίζει τον δράστη του 2013 με αυτόν του 2016.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Αφγανός που είχε επιτεθεί σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013 καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή. Αν είναι ο ίδιος άντρας με αυτόν που δολοφόνησε την άτυχη 19χρονη στη Γερμανία, παραμένει ακόμη ασαφές πώς κατάφερε να παραμείνει ελεύθερος, αφού έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια.

Το «Stern» ισχυρίζεται πως ο Αφγανός είπε ότι είναι 17 ετών, την ίδια ηλικία δηλαδή με αυτή που είχε δηλώσει στις ελληνικές αρχές τον Μάιο του 2013.

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA», συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε άρθρο της και η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι η ταύτιση του νεαρού Αφγανού με τον δράστη της Κέρκυρας ενδέχεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αποδειχτεί, εφόσον ισχύει. Και συνεχίζει: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση; Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία – Συνελήφθη Αφγανός για τον βιασμό και τη δολοφονία κόρης αξιωματούχου της ΕΕ

ΒΙΝΤΕΟ – «Τη σήκωσα και την πέταξα επειδή φώναζε»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ