«Θαύμα»: 70χρονη γέννησε δίδυμα – Η πικρία της για τον σύντροφό της που αρνείται να την δει

Μια 70χρονη γυναίκα στην Ουγκάντα γέννησε δίδυμα ύστερα από μία θεραπεία γονιμότητας στην οποία υποβλήθηκε. Έτσι έγινε μια από τις μεγαλύτερες σε ηλικία νέες μητέρες στον κόσμο.

Η Safina Namukwaya γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι την Τετάρτη μέσω καισαρικής στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Καμπάλα, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, δήλωσε ο Arthur Matsiko, εκπρόσωπος του Women’s Hospital International Facility Center.

Η γυναίκα, όταν ήταν 60 ετών, το 2020, είχε γεννήσει μια κόρη στην ίδια μονάδα, πάλι με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η Namukwaya χρησιμοποίησε ένα δανεικό ωάριο και το σπέρμα του συντρόφου της για να συλλάβει τα δίδυμα, είπε ο Δρ Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι στο BBC News, χαρακτηρίζοντας την γέννηση των μωρών ως «εξαιρετικό επίτευγμα».

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα στην 31η εβδομάδα κύησης και μεταφέρθηκαν σε θερμοκοιτίδες, αλλά λέγεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η Namukwaya είναι η γηραιότερη γυναίκα που γέννησε μωρό στο νοσοκομείο της Καμπάλα, το οποίο ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε ζευγάρια που αγωνίζονται να αποκτήσουν παιδί.

«Στα 70 μου χρόνια, που θεωρούμαι αδύναμη, ανίκανη να μείνω έγκυος και να γεννήσω, ή να φροντίσω ένα μωρό, έρχεται το θαύμα με τα δίδυμα», είπε η νέα μητέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την θεωρούσαν καταραμένη

Πριν υποδεχτεί το πρώτο της παιδί πριν από τρία χρόνια, η Namukwaya είπε ότι είχε χαρακτηριστεί στην αγροτική της κοινότητα ως «καταραμένη γυναίκα» επειδή απέτυχε να μείνει έγκυος.

Ο σύζυγός της πέθανε το 1992, και μέχρι τότε δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Το 1996 γνώρισε τον σημερινό της σύντροφο. Η Namukwaya επέκρινε τον σύντροφό της επειδή δεν την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, υποθέτοντας ότι μπορεί να στενοχωρήθηκε που γέννησε δίδυμα.

Women’s Hospital International and Fertility Centre

«Στους άντρες δεν αρέσει να τους λένε ότι “έχετε περισσότερα από ένα παιδιά”. Από τότε που έγινα δεκτή εδώ, ο σύντροφός μου δεν εμφανίστηκε ποτέ», είπε με παράπονο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα γίνεται μητέρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία. Το 2019, μια 73χρονη γυναίκα στη νότια Ινδία γέννησε δίδυμα κορίτσια με εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ