Τέξας: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Λόρα Λιντς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κάντρι Dixie Chicks

Η Λόρα Λιντς, του συγκροτήματος κάντρι Dixie Chicks, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Τέξας.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, η 64χρονη μουσικός έφυγε από την ζωή όταν ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο όχημά της την ώρα που προσπαθούσε να προσπεράσει σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Ελ Πάσο το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως ο οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του, ενώ ο θάνατός της Λιντς διαπιστώθηκε στο σημείο.

Η Λιντς ίδρυσε τους Dixie Chicks μαζί με τους Ρόμπιν Λιν Μέισι, Μάρτιν Έργουιν και Έμιλι Έργουιν το 1990, αρχικά ως μπασίστας και αναλαμβάνοντας τελικά το ρόλο της τραγουδίστριας του συγκροτήματος.

Η γεννημένη στο Τέξας τραγουδίστρια ηχογράφησε τρία άλμπουμ με το συγκρότημα πριν φύγει το 1995 και την αντικατέστησε η Νάταλι Μέινς.

Η Λιντς φέρεται να περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της «μαθαίνοντας ελαιογραφία» και δεν μετάνιωσε που άφησε τους Dixie Chicks αφού υπέφερε από εξάντληση, όπως ειχε δηλώσει η ίδια.

Μετά την αποχώρηση της Λιντς από το συγκρότημα, οι Dixie Chicks σημείωσαν διεθνή επιτυχία με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “Wide Open Spaces” το 1998. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ακόμη άλμπουμ διαδοχικά, το “Fly” το 1999″ και το “Home” το 2002, καθένα από τα οποία πούλησε δεκάδες εκατομμύρια δίσκους.

Ωστόσο, το άκρως επιτυχημένο συγκρότημα κατακεραυνώθηκε το 2003, όταν η Μέιν μίλησε κατά της εισβολής της Αμερικής στο Ιράκ και είπε ότι ντρέπεται ότι ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ήταν από την πολιτεία καταγωγής της, το Τέξας.

Το συγκρότημα μετονομάστηκε σε “The Chicks” το 2020.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ