Serie A: Η Ρόμα πήρε το «ντέρμπι του ήλιου» κόντρα στη Νάπολι – Χριστούγεννα στο +4 για την Ίντερ – Δείτε τα γκολ

Η Ρόμα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πιο μεγάλο ματς της 17ης αγωνιστικής της Serie A, με 2-0 επί της Νάπολι, χάρις στα γκολ του Πελεγκρίνι στο 76ο λεπτό και του Ρομέλου Λουκάκου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο με αυτό τον τρόπο επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές. Το παιχνίδι στο «Ολίμπικο» είχε αρκετή ένταση, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα οι «παρτενοπέι» να το ολοκληρώσουν με 9 παίκτες!

Πρώτος είδε το δρόμο προς τ΄ αποδυτήρια ο Πολιτάνο στο 66ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ στο 86΄ τον ακολούθησε ο Οσιμιέν, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Κολόμπο.
Απόντος του πρώτου σκόρερ της και του πρωταθλήματος, Λαουτάρο Μαρτίνες (15 γκολ), λόγω μυϊκού τραυματισμού, η Ίντερ πέτυχε μία «επαγγελματική» νίκη επί της Λέτσε με 2-0 και διατηρήθηκε στο +4 από τη δεύτερη Γιουβέντους, η οποία νωρίτερα είχε περάσει δύσκολα το εμπόδιο της Φροζινόνε (2-1) εκτός έδρας.

Η σημερινή ήταν η 10η σερί νίκη των «νερατζούρι» επί της Λέτσε (τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντά στο 84΄) στο πρωτάθλημα (στις 8 από αυτές έχει σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ), η 4η συνεχόμενη στη Serie A, με το συγκρότημα του Σιμόνε Ιντσάγκι να διατηρεί το αήττητο για 11ο διαδοχικό παιχνίδι (9-2-0).

Η αποβολή του Αντουάν Μακουμπού στο 52΄, σε συνδυασμό με το γκολ που ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό από τον Ενζονζέ, έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ντέρμπι των ουραγών της 17ης ημέρας, με την Βερόνα να παίρνει την τεράστια νίκη επί της Κάλιαρι με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το λεπτό της αποβολής του Κονγκολέζου μέσου είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 12΄ το σουτ του Ματέο Πράτι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μοντίπο, ενώ στο 39΄ η ομάδα της Σαρδηνίας σκόραρε με τον Εντοάρντο Γκολντανίγκα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ