Τέξας: Έδιωξαν καλόγρια από μοναστήρι επειδή έκανε καυτές βιντεοκλήσεις με ιερέα

Την απόφαση να διώξουν μία ανάπηρη καλόγρια από μοναστήρι στο Τέξας των ΗΠΑ πήραν οι εκκλησιαστικές αρχές.

Η 43χρονη πρώην καλόγρια, Τερέζα Άγκνες Γκέρλαχ κατηγορείται ότι έσπασε τον όρκο της αγαμίας καθώς έκανε σεξ μέσω μηνυμάτων με έναν ιερέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, η ίδια υποστηρίζει ότι δεν παρέβη κανέναν όρκο αφού δεν ήρθε σε φυσική ερωτική επαφή με τον ιερέα, Φίλιπ Τζόνσον.

«Έκανα ένα τρομερό, τρομερό λάθος. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Ακόμη και μία καλόγρια μπορεί να εκπέσει», είπε η 43χρονη στον επίσκοπο, ο οποίος της ζητούσε εξηγήσεις για την ερωτική περιπέτεια της.

Η καλόγρια φέρεται να παραδέχεται ότι έκανε σεξ μέσω τηλεφώνου και βιντεοσυνομιλίας με τον κληρικό αλλά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ από κοντά. «Επίσκοπε πρέπει να σας πω κάτι. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αυτό αλλά αυτό δεν συνέβη δια ζώσης. Ποτέ. Ήταν όλο μέσω τηλεφώνου», φέρεται να εξομολογήθηκε η Τερέζα Άγκνες Γκέρλαχ.

Ο ιερέας Φίλιπ Τζόνσον
Ο ιερέας Φίλιπ Τζόνσον

Οι εκκλησιαστικές αρχές έκαναν έρευνα για την σχέση της καλόγριας με έναν ιερέα αφού εκείνη είχε παραδεχθεί ότι είχε καθυστερήσει να της έρθει η περίοδος για έναν μήνα.

Τελικά την 1η Ιουνίου την έδιωξαν από το μοναστήρι. Τώρα εκείνη με τους δικηγόρους της μηνύει την Επισκοπή και ζητάει 1 εκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση. Το επιχείρημα της καλόγριας είναι ότι οι εκκλησιαστικές αρχές καταπάτησαν το δικαίωμα της στην ιδιωτική ζωή καθώς κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές της και την διέβαλαν.

Μάλιστα ανέφερε ότι δεν συνηθίζει να στέλνει ερωτικά μηνύματα αλλά ερωτεύτηκε τον ιερέα και γι’ αυτό είχε θολώσει η κρίση της. Σημείωσε ότι την ημέρα που την «ανέκρινε» ο επίσκοπος και την κατέγραψε σε κάμερα, μόλις είχε συνέλθει από χειρουργική επέμβαση και λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Από την πλευρά του επίσκοπος επιμένει ότι η καλόγρια όχι μόνο είχε ερωτικές περιπέτειες αλλά έκανε χρήση και μαριχουάνας μέσα στο μοναστήρι. Το ερώτημα τώρα είναι εάν το αμερικανικό δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση ή θα κρίνει ότι η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο Βατικανό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ