Τεστ DNA για 9 νεογέννητα μετά από έκρηξη σε μαιευτήριο -ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Σε τεστ DNA υπέβαλαν οι αρχές του Μεξικού 9 νεογέννητα μωρά τα οποία βρέθηκαν ζωντανά μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε ένα μαιευτήριο στα δυτικά της πρωτεύουσας. Τα βρέφη υπεβλήθησαν στις εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς τους.

AP Photo/Rebecca Blackwell

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο ενώ μία νοσοκόμα και δύο βρέφη έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές. Δεκάδες άνθρωποι επέζησαν με μετρίας σοβαρότητας τραύματα τα οποία προκλήθηκαν κυρίως από θραύσματα γυαλιών.

AP Photo/Rebecca Blackwell

«Είναι σε εκκρεμότητα ακόμα 9 εξετάσεις DNA», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Μιγκέλ Ανχέλ Μανκέρα. «Υπάρχουν γονείς που έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά τους, ωστόσο τα βρέφη αυτά δεν είχαν βραχιόλια, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς για τον εντοπισμό των γονέων».

AP Photo

Ο Μανσέρα δήλωσε ότι πολλά βρέφη επέζησαν επειδή οι μητέρες τους έπαιξαν το ρόλο της ασπίδας με το σώμα τους προκειμένου να τα προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Susana Gonzalez/Bloomberg

Αιτία της έκρηξης φαίνεται πως αποτελεί η διαρροή στο σωλήνα ενός φορτηγού παροχής φυσικού αερίου που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του νοσοκομείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

Δείτε τα βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό – Τουλάχιστον 7 νεκροί

Οι πρώτες εικόνες από την έκρηξη στο μαιευτήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ