Telegraph: Η Ελλάδα διεκδικεί 7 δισ. ευρώ για τα υποβρύχια

Telegraph: Η Ελλάδα διεκδικεί 7 δισ. ευρώ για τα υποβρύχια

Το ποσό των 7 δισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα ως αποζημίωση για τα τέσσερα υποβρύχια που δεν έπλευσαν ποτέ, καταθέτοντας μάλιστα αγωγή σε βάρος μίας εκ των μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί αποζημίωση από την ThyssenKrupp Marine Systems και την Abu Dhabi Mar, την αμυντική βιομηχανία και το ναυπηγείο που είναι υπεύθυνα για την παραγγελία.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η υπόθεση των υποβρυχίων έχει απειλήσει τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και έγινε σύμβολο για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Στο Διεθνές Δικαστήριο Διακανονισμών, εστάλησαν έγγραφα 200 σελίδων, στα οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η διεθνής θέση της Ελλάδας αλλά και η θέση της στο ΝΑΤΟ υπονομεύτηκαν από την αποτυχία των εταιρειών να παραδώσουν τα υποβρύχια.

«Το ζήτημα είναι ευαίσθητο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση από τους Άραβες και τους Γερμανούς. Τα υποβρύχια σχετίζονται με τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει πηγή σχετική με την υπόθεση στην Telegraph.

Τέλος η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το κόστος της παραγγελίας των υποβρυχίων ανήλθε στα 3 δισ. ευρώ, είναι δηλαδή τριπλάσιο του ποσού που απαίτησε η τρόικα να εξοικονομήσει η ελληνική κυβέρνηση από τη μείωση των συντάξεων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ