Ταραχές στην Τουρκία μετά την κηδεία υψηλόβαθμου στέλεχους του PKK

Τούρκοι αστυνομικοί και Κούρδοι ακτιβιστές συγκρούστηκαν χθες μετά την κηδεία ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών με το στρατό πριν από μία ημέρα, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κούρδος αντάρτης, Μπαρίς Τεκτζέ που είχε ενταχθεί στο κίνημα το 2010 και ήταν γνωστός με το πολεμικό προσωνύμιο Αντόκ, σκοτώθηκε προχθές κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στην περιοχή Χακάρι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το PKK χθες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει τουρκικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας, τον οποίο περιγράφουν ως ένα σημαίνον στέλεχος του PKK, τραυματίστηκε από πυρά που ερρίφθησαν από ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε αυτήν την περιοχή στη μεθόριο με τον Ιράν και το Ιράκ, διευκρίνισε το PKK στο δελτίο τύπου.

Τα επεισόδια, που συνεχίζονταν πριν από λίγο, σημειώθηκαν στην πόλη Χακάρι χθες μετά την κηδεία όπου παρέστησαν εκατοντάδες άνθρωποι κραδαίνοντας κουρδικές σημαίες.

Αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ενώ οι Κούρδοι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον τους πέτρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νικαράγουα: Απέλασαν δύο ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Συγκίνηση για τον Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ