Ταϊλάνδη: Σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης των παιδιών – Θρίλερ για την τύχη του προπονητή

Στο εσωτερικό του πλημμυρισμένου σπηλαίου στη βόρεια Ταϊλάνδη μπήκαν τα 19 μέλη των σωστικών συνεργείων προκειμένου να διεξάγουν την τρίτη επιχείρηση για τη διάσωση των τελευταίων εγκλωβισμένων, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει άλλα τρία παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν με φορεία έξω από το σπήλαιο.

“Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αποστολής εκτιμώντας πως η επιχείρηση ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του προπονητή δεν είναι καλή καθώς όλες αυτές τις μέρες έδινε το νερό και τα τρόφιμα του στα παιδιά.

Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: AP Photo/Sakchai Lalit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ