Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δυο βομβιστές στην Άγκυρα

Την ταυτότητα ενός από τους δύο βομβιστές της επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας επιβεβαίωσαν  οι τουρκικές αρχές, όπως  δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι AHaber TV, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε πως οι έρευνες για τον δεύτερο δράστη συνεχίζονται. Σημείωσε ότι 15 άνθρωποι έχουν προσαχθεί, οι τέσσερις από τους οποίους έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Νωρίτερα  το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι χθες βράδυ η δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες και έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

Οι τέσσερις ύποπτοι, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διώκονται για “κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με πρόθεση τη δολοφονία” και “απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης”, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας που έχει αναλάβει την υπόθεση άφησε ελεύθερους άλλους δύο υπόπτους και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος άλλων εννέα ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ως “νούμερο ένα ύποπτο” για την επίθεση, η οποία είχε στόχο μια συγκέντρωση της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης κατά της επανάληψης των εχθροπραξιών ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η αστυνομία υποψιάζεται ότι δράστες των επιθέσεων είναι δύο νεαροί Τούρκοι από την πόλη Αντίγιαμαν (νότια Τουρκία), προπύργιο των ισλαμιστών. Ο ένας από αυτούς είναι ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη μιας προηγούμενης επίθεσης που αποδόθηκε από την Άγκυρα στο ΙΚ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι τον περασμένο Ιούλιο στο Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος και οργή στις κηδείες των θυμάτων στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ – Νταβούτογλου: Επίσπευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ