Τα γερμανικά ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την ΕΡΤ

 

Εκτενείς είναι από νωρίς το πρωί οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην επιχείρηση της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Για το θέμα γράφει η Zeit-Online: «Η αστυνομία εκκενώνει το υπό κατάληψη ραδιομέγαρο στην Αθήνα». Το ρεπορτάζ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «προσήχθησαν καταρχήν τέσσερις υπάλληλοι ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς χρήση βίας. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών. Περίπου 200 αριστεροί ακτιβιστές και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο κατά της επιχείρησης της αστυνομίας».

Το Spiegel παρατηρεί στην ηλεκτρονική του έκδοση: «Η ελληνική ραδιοφωνία ΕΡΤ έκλεισε εν μια νυκτί, 2.700 δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχασαν τη δουλειά τους. Περίπου 200 εξ΄ αυτών κλείστηκαν έκτοτε στο κτίριο και συνέχισαν να μεταδίδουν μέσω διαδικτύου. Η αστυνομία αντέδρασε τώρα σε αυτό».

«Η αστυνομία τερματίζει την κατάληψη του ραδιομεγάρου», είναι ο τίτλος ανάρτησης στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern, που υπενθυμίζει ότι «από τον Ιούλιο μια πρόχειρη κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση εκπέμπει ένα έκτακτο πρόγραμμα. Η ΔΤ εκπέμπει από ένα μικρό στούντιο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μια μεταβατική λύση. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία μια νέας, μικρότερης κρατικής τηλεόρασης υπό την επωνυμία ΝΕΡΙΤ».

«Η αστυνομία εκκενώνει την έδρα της κρατικής ραδιοφωνίας», είναι ο τίτλος σύντομου άρθρου στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που σημειώνει ότι «μετά από 5μηνη κατάληψη από πρώην υπαλλήλους, η ελληνική αστυνομία εκκένωσε την έδρα της πρώην κρατικής ραδιοφωνίας ΕΡΤ. Με μια επιχείρηση–αστραπή, η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε κλείσει για οικονομικούς λόγους την ιδιαίτερα ελλειμματική ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, καθιστώντας με μιας άνεργους σχεδόν 2.700 υπαλλήλους».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ