Τα αμαρτωλά «τιτιβίσματα»

Τα αμαρτωλά «τιτιβίσματα»

Ο ρόλος της ήταν να πάρει μέρος στη διαλεύκανση των οικονομικών σκανδάλων που πλήττουν το Βατικανό, όμως η όμορφη Φραντσέσκα Τσαουκί κατάφερε να βρεθεί η ίδια στο στόχαστρο, δίνοντας πληροφορίες από τα άδυτα της Αγίας Έδρας μέσω twitter.

Η 30χρονη Αντζελίνα Τζολί του Βατικανού, όπως την αποκαλεί ο ιταλικός Τύπος, είχε προσληφθεί στην οκταμελή επιτροπή που έχει αναλάβει να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς και των σκανδάλων της τράπεζας IOR. Μια γυναίκα, νέα, όμορφη και έξυπνη στην υπηρεσία της Καθολικής Εκκλησίας ήταν ό,τι έπρεπε για να ταιριάξει στο προφίλ που έχει καλλιεργήσει ο νέος Πάπας για τον εκσυγχρονισμό στο Βατικανό.

Η πρώτη αντίδραση των ΜΜΕ ήταν να την αποθεώσουν. Όταν όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Φραγκίσκου στη Βραζιλία οι δημοσιογράφοι έγιναν μάρτυρες της παραδοχής του Πάπα ότι οι διαρροές από το Βατικανό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, άρχισαν να σκαλίζουν το παρελθόν της Τσαουκί.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο Ποντίφικας έχει ζητήσει εξηγήσεις για το πώς ακριβώς αποφασίστηκε η πρόσληψή της.

Η 30χρονη, που παρουσιάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων με εμπειρία σε μεγάλες εταιρείες, «τιτίβιζε» στο Twitter εδώ και καιρό. Για παράδειγμα, το 2012 είχε γράψει για τον καρδινάλιο Μπερτόνε ότι είνα�� διεφθαρμένος και ότι δεν είναι πιστός στην Εκκλησία.

Ο ίδιος ο Μπερτόνε είναι αυτός που αναγκάστηκε να διακόψει τις ολιγοήμερες διακοπές του για να επιστρέψει εσπευσμένα και να διαβουλευτεί με τον Πάπα για το τι μέλλει γενέσθαι με την Τσαουκί.

Όταν είχε παραιτηθεί ο Πάπας Βενέδικτος, η Τσαουκί είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό πως φεύγει «επειδή πάσχει από λευχαιμία» και ότι «ο Μπερτόνε κατάφερε να κάνει το δικό του».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, δε, είχε αναφέρει ότι ο Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, «διατηρούσε λογαριασμό στην IOR, ο οποίος έκλεισε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος».

Άγνωστα «διαμάντια»

Τέτοια «διαμάντια» χάθηκαν στη ζούγκλα των μηνυμάτων που φιλοξενεί το Διαδίκτυο, αλλά τώρα βγαίνουν ένα ένα στην επιφάνεια. Παρότι η Τσαουκί έχει παρουσιαστεί ως άτομο με πλούσιο βιογραφικό, δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για εκείνη.

Είναι κόρη Ιταλίδας και Γάλλου μαροκινής καταγωγής και φέρεται να σπούδασε σε διάσημο ιδιωτικό κολέγιο, χωρίς όμως να υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις. Λέγεται, δε, ότι δεν κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις για τον δικηγορικό σύλλογο και άρχισε να εργάζεται για τον Αλεσάντρο Ρότο, που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό για απάτη.

Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε να συνεργάζεται με το Βατικανό είναι θολός. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως ο σύζυγός της, τεχνικός υπολογιστών, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για ένα καθολικό ίδρυμα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον καρδινάλιο Αντζελο Κομάστρι, ο οποίος είναι ο αρχιερέας στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η ίδια η Τσαουκί είναι πιστή καθολική και δεδηλωμένη θαυμάστρια τόσο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ όσο και του Βενέδικτου.

Η Τσαουκί δεν φαίνεται να ταράζεται ιδιαίτερα με τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά της. Φρόντισε, όμως, να απομακρύνει ορισμένα μηνύματα από τον λογαριασμό της και να αποκλείσει τους «περίεργους» δημοσιογράφους, που έψαχναν προηγούμενες καταχωρίσεις της. Έγραψε, όμως, σε δημόσια καταχώριση στο Twitter ότι «δεν ανησυχώ καθόλου και το ίδιο ισχύει και για τον Άγιο Πατέρα (τον Πάπα Φραγκίσκο)».

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ