Συρία – Συμφωνία για αποχώρηση των ανταρτών από το Χαλέπι

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε ότι οι μάχες «τερματίστηκαν» στο ανατολικό Χαλέπι, μετά την έναρξη μιας επιχείρησης απομάκρυνσης των ανταρτών από το άλλοτε προπύργιό τους.

Οι μαχητές διαφόρων οργανώσεων των ανταρτών «άρχισαν να φεύγουν και κατόπιν αυτού οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανεστάλησαν», είπε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους. «Οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι τερματίστηκαν», επέμεινε.

Νωρίτερα, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις των ανταρτών στη Συρία, η Νουρ Ντιν αλ Ζίνκι, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στο Χαλέπι, ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών που βρίσκονται στους θύλακες του ανατολικού τμήματος της πόλης που παραμένουν υπό τον έλεγχό της.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Γιάσερ αλ Γιούσεφ, δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει πως οι αντάρτες θα αποχωρήσουν κρατώντας τον ελαφρύ οπλισμό τους.

Μια ακόμη οργάνωση ανταρτών, η Τζάμπχα Σαμίγια, που επίσης δρα στο Χαλέπι, ανέφερε ότι μια πρώτη ομάδα ανθρώπων θα εγκαταλείψει το ανταρτοκρατούμενο τμήμα της πόλης μέσα στις επόμενες ώρες «εκτός αν συμβεί κάτι καινούργιο». 

 

Διαβάστε επίσης:

«Βέτο» στην πολιτικής της Ε.Ε. για την Τουρκία έβαλε η Αυστρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ