Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία – Επέβαινε ποδοσφαιρική ομάδα από τη Βραζιλία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία, σύμφωνα με τη σελίδα των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 επιβάτες κι εννέα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των 81 επιβαινόντων ήταν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας “Chapocoense.”

Έξι άτομα επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Chapecoense κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Όπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα για βλάβη στα ηλεκτρικά

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Νωρίτερα, ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα δήλωσε στο AFP: «Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana. 

Όπως αναφέρει το Russia Today, έξι επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την αναχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας που επέβαινε στο αεροπλάνο

Η στιγμή της αναχώρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας που επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία κατεγράφη σε βίντεο.

Οι παίκτες της ομάδας είναι αγκαλιασμένοι και ετοιμάζονται να επιβιβαστούν.

Δείτε το βίντεο:

 

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η πτήση του αεροσκάφους, δευτερόλεπτα πριν χαθεί το σήμα από τα ραντάρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ