Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στο Podemos

Ένας εκ των ιδρυτών του αριστερού κόμματος Podemos (Μπορούμε), ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, επέκρινε σήμερα τη μετριοπαθή στάση που πρόσφατα υιοθέτησε το ισπανικό κόμμα, μία επιλογή, που σύμφωνα με τον ίδιο, «αφοπλίζει» το κόμμα.

«Η οικοδόμηση ενός κόμματος, λόγω ελαττωμάτων στην αντιπροσώπευση, άνοιξε πολλές πληγές και προκάλεσε την αποχώρηση πολλών άξιων ανθρώπων από τους κύκλους» συζήτησης, επισήμανε ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο στην εφημερίδα El Pais απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ποσοστών δημοτικότητας του Podemos που έχει καταγραφεί πρόσφατα στις δημοσκοπήσεις.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: η μετριοπάθειά μας. Η μετριοπάθεια θα αφοπλίσει το Podemos». Διότι «το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, είναι όταν ένας αρχηγός μιλάει, να γνωρίζουμε από πριν αυτό που θα πει» προσέθεσε ο ίδιος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος.

Το Podemos προήλθε από ένα μέρος του κινήματος των αγανακτισμένων που αναδύθηκε τον Μάιο του 2011 με στόχο να διαμαρτυρηθεί κατά των προγραμμάτων λιτότητας που είχε επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο είχε προκαλέσει σάλο όταν παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες από την ηγετική ομάδα του Podemos.

 

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος των Podemos

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ