Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου

Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την 30ή Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε κι επίσημα ο Λευκός Οίκος χθες, σημειώνοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν, σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, το Ιράν και τη Συρία.

Οι ηγέτες των δύο κρατών είχαν συναντηθεί, το Μάρτιο, στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε ότι η συνάντησή τους θα γίνει στο Λευκό Οίκο την 30ή Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι, κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα προσπαθήσει να πιέσει τον Ομπάμα να υιοθετήσει σκληρότερη στάση, όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Σκοπεύω να επικεντρωθώ στην προσπάθεια να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Να σταματήσει στ’ αλήθεια», φέρεται ότι δήλωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας στα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Χθες, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ανακοινώσει ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση του Ομπάμα με το νέο Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο μεταξύ, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν στη Ραμάλα ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα έχει μία συνάντηση με τον Ομπάμα την προσεχή εβδομάδα, πριν από την έναρξη της ΓΣ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ