Η αντίδραση της Κομισιόν στο μανιφέστο Μακρόν για το μέλλον της Ευρώπης

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Τους Πρέσβεις των 28 κρατών μελών της ΕΕ συνάντησε, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει της ομιλίας του για την κατάσταση στην Ένωση (State of the Union Speech, SOTEU).

O Πρόεδρος της Κομισιόν θα συνομιλήσει με τους Πρέσβεις του COREPER (Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων) για το μέλλον της ΕΕ, τις προτάσεις που είχε η Κομισιόν καταθέσει στο δημόσιο διάλογο πριν από το καλοκαίρι (τα λεγόμενα 5 σενάρια).

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν νωρίτερα σήμερα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, συνέφαγε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνομιλήσει με πολλά άλλα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με το ίδιο σκεπτικό, χθες μετείχε σε συνάντηση με την διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε ότι η Κομισιόν λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις ιδέες που ακούγονται στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης που διεξάγεται δημόσια στα κράτη μέλη: “Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη φούσκα των Βρυξελλών”, εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι “αυτή περιλαμβάνει εμάς και εσάς (τον Τύπο)”.

O Πρόεδρος θα τοποθετηθεί εκτενώς για τις διεργασίες για το μετασχηματισμό της ΕΕ, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στις 13 Σεπτεμβρίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ