Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία-Τουρκία – Ζητούν να αναβληθεί ο αγώνας

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου προς την γαλλική ηγεσία για την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας, για λόγους ασφάλειας αλλά και συμβολικούς.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για απόψε και θα διεξαχθεί στο Stade de France. Μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα έχει δημιουργηθεί το hastag #AnnulationMatchFranceTurquie όπου φίλαθλοι επικρίνουν την ομάδα της Τουρκίας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό στη λήξη του αγώνα Τουρκίας – Αλβανίας για τα προκριματικά του Εuro 2020, ενώ ζητούν να μην πραγματοποιηθεί ο αποψινός αγώνας.

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των Κούρδων συμμάχων μας», έγραψε το βράδυ της Κυριακής στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Λαγκάρντ αναφερόταν στον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν Τούρκοι ποδοσφαιριστές –σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επίθεση στη Συρία– για να γιορτάσουν, την Παρασκευή, τη νίκη τους εναντίον της Αλβανίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Realfm 97,8 στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, το παιχνίδι χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου καθώς 30.000 Τούρκοι φίλαθλοι από τη Γερμανία και το Βέλγιο αναμένεται να κατακλύσουν το στάδιο στο Παρίσι, ενώ πιθανό θεωρείται το σενάριο αποδοκιμασίας του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας, εξαιτίας των διπλωματικών εντάσεων που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών μετά τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Επιπλέον, οι Γαλλικές αρχές έχουν επιστρατεύσει 600 πράκτορες και 1400 σεκιούριτι ώστε να αποτρέψουν τυχόν περιστατικά με εντάσεις μεταξύ των οπαδών.

Στο γήπεδο δεν θα παρεβρεθούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά οι υπουργοί αθλητισμού των δύο χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ