Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Την ώρα που η ρωσική επίθεση μαίνεται για έβδομη ημέρα, Μόσχα και Κίεβο, συμφώνησαν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων απόψε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και αναμεταδίδει το Reuters. Ο σύμβουλος, ο Ολεκσίι Αρέστοβιτς, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Ukraine-24 TV, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Την ετοιμότητά της για την έναρξη νέων συνομιλιών είχε εκφράσει νωρίτερα σήμερα η Ρωσία, δια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι δύο πλευρές είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως, δεν κατέληξαν κάπου.

Μετά το τέλος των συζητήσεων, είχε γίνει γνωστό ότι αυτές θα επαναληφθούν σε δύο ημέρες. Από την πρώτη στιγμή η Ουκρανία είχε ζητήσει άμεση εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος.

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών έρχεται τη στιγμή που η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας συνεχίζεται με σφοδρότητα.

Από νωρίς το πρωί το Χάρκοβο δέχεται βομβαρδισμούς και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ