Συγκλονίζει η παραολυμπιονίκης που σκέφτεται την ευθανασία μετά το Ρίο

Η παραολυμπιονίκης Μερίκε Βερβόορτ, είναι μία γυναίκα που από 20 χρονών είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς πάσχει από μία ανίατη ασθένεια που της στερεί την κίνηση των κάτω άκρων.

Ο αθλητισμός, για την 37χρονη Βελγίδα, αποτελεί πηγή ζωής για την ίδια, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Ο αθλητισμός είναι το μόνο πράγμα που με κρατάει στη ζωή. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ευθανασία. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία. Εξασκούμαι σκληρά, ακόμη κι αν ταυτόχρονα, μέρα – νύχτα, καταπολεμώ την ασθένειά μου. Ελπίζω να ολοκληρώσω την καριέρα μου πάνω σε ένα βάθρο στο Ρίο» δήλωσε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ένας από τους προπονητές της εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία του σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να αντέξει μέχρι το Ρίο γιατί βλέπω ότι οι κινητικές της δυσκολίες χειροτερεύουν».

Ωστόσο, η Bερβόορτ, δηλώνει αποφασισμένη να δώσει τέλος στη ζωή της μετά τη συμμετοχή της στο Ρίο, καθώς έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ευθανασία, η οποία είναι νόμιμη από το 2002 στο Βέλγιο και το μόνο που μένει πλέον είναι η συγκατάθεση τριών ακόμα γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιά της συνέντευξη είχε δηλώσει: «Στην κηδεία μου δεν θέλω κάποια τελετή, ούτε καφέ, ούτε κάποιο γλύκισμα. Θέλω απλά ένα ποτήρι σαμπάνιας στα χέρια όσων είναι εκεί και μία σκέψη τους για μένα».

Πηγή βίντεο youtube Paralympic Game 

Διαβάστε επίσης:

Δακρυγόνα στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ρίο

Οι Αμερικανοί “σνομπάρουν” τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Google σας “ταξιδεύει” στην πρωτεύουσα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Πελέ περιμένει έγκριση από τους χορηγούς του για να ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα

Αυτές είναι οι κακοτεχνίες στα δωμάτια του Ολυμπιακού χωριού στο Ρίο – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ