Συγκίνησε η «κυρά της Χεμμάρας» – Το μήνυμα της για την 28η Οκτωβρίου – BINTEO

Συγκίνησε η «κυρά της Χειμμάρας» η Ερμιόνη Μπρίγκου που άνοιξε το σπίτι της για ακόμη μία φορά σε μαθητές προκειμένου να τιμήσουν την 28η Οκτωβρίου. Μάλιστα η 91 ετών γυναίκα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Βόρεια Ήπειρο ακόμη και σήμερα.

Η κ. Μπρίγκου που ήταν 10 ετών όταν μαινόταν ο ελληνοϊταλικός πόλεμος το ’40 στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα είναι η μάνα μας, είναι η πατρίδα μας αλλά και ο Θεός να βάλει το χέρι του για όλα τα πράγματα που γίνονται, δεν υπάρχει για μας δικαιοσύνη εδώ πέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έζησε δύσκολα χρόνια, βίωσε τη φρίκη του πολέμου σε νεαρή ηλικία και έθαψε έξι Έλληνες στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στην αυλή του σπιτιού. Έκτοτε φροντίζει τα μνήματά τους και ποτέ δεν τους ξεχνά. Οι δυσκολίες όμως όπως λέει ακόμη και σήμερα δεν σταματούν.

«Ζούμε πάντα με αγωνία και φόβο. Μας θυμάται ο πόλεμος του 45, δεν άφησε τη Χειμάρρα. Μας πήραν τους ανθρώπους μας, τους δίκασαν, τους στείλανε εξορίες», σημείωσε σε δηλώσεις της.

Ακόμη, η «κυρά της Χειμάρας» αναφέρθηκε και στη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές.

«Πήραν τον άνθρωπο, πάνε τόσοι μήνες που προσπαθούσε για εδώ πέρα για τα οικόπεδα για τα πάντα έχουμε την ανάγκη μας εμείς εδώ και δεν βλέπουμε καμία λύση, για αυτό λέμε δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ», είπε συγκεκριμένα η Ερμιόνη Μπρίγκου.

Κάθε χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ανοίγει το σπίτι της για μαθητές και σχολεία και πάντα τους μαθαίνει την ιστορία του τόπου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ