«Σβήνει» τα προσωπικά δεδομένα η Google

 «Σβήνει» τα προσωπικά δεδομένα η Google

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι η Google είναι υποχρεωμένη να διαγράψει προσωπικά δεδομένα χρηστών της, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το 2001 όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ισπανίας διέταξε τη Google να αφαιρέσει ηλεκτρονικούς συνδέσμους σε περισσότερα από 100 δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο, που θεωρήθηκαν «δυνητικά δυσφημιστικά».

Η Google, από την πλευρά της, είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Μαδρίτης. Ακολούθως, η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο σήμερα επιβεβαίωσε την καταδικαστική απόφαση για τον αμερικανικό κολοσσό της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αφαιρέσει προσωπικά του στοιχεία από τις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης.

 

Διαβάστε επίσης

H Google συναντά τη μόδα

Η Google «έπιασε» βυθό

Με google glass στο παρκέ της Ευρωλίγκα

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.