Στόχος η οριστική αποτροπή της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη δήλωσε η Αυστριακή ΥΠΕΣ

Στόχος είναι, να ανήκει πλέον στην ιστορία η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, όπως επίσης και να δοθεί το σαφές μήνυμα, πως δεν υπάρχει πλέον μία ανεξέλεγκτη διέλευση διαμέσου της Ευρώπης, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή θα ακολουθηθεί, αποφαίνεται σε ανακοίνωσή της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων και δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα της μαζικής μεταναστευτικής ροής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα, υπουργός Εσωτερικών, η οποία το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στη Βουλγαρία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Στη συνάντησή τους στη Σόφια με τον πρόεδρο της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, θα εξεταστούν οι τρόποι υποστήριξης της Βουλγαρίας για να αποφευχθεί μία μετατόπιση των προσφυγικών διαδρομών και στη συνέχεια οι ίδιοι θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Άμυνας της Αυστρίας, η επίσκεψη αυτή στη Βουλγαρία αποτελεί μήνυμα, πως η Αυστρία υποστηρίζει τις χώρες οι οποίες επηρεάζονται από εναλλακτικές διαδρομές.

 Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), τα σύνορα της Βουλγαρίας – που δεν ανήκει στη Ζώνη Σένγκεν και της Τουρκίας, τα οποία έχουν μήκος 270 χιλιόμετρα, φυλάσσονται αυστηρά και σε ένα τμήμα τους υπάρχει συνοριακός φράχτης με αγκαθωτά συρματοπλέγματα που τώρα πρόκειται να επεκταθεί σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ΑΡΑ, τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα δεν αποτελούν μέχρι στιγμής κεντρική πύλη διέλευσης για πρόσφυγες, ενώ το 2015, όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, από αυτά διήλθαν συνολικά 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η διαδρομή των Βαλκανίων παραμένει κλειστή δήλωσε η Αυστριακή ΥΠΕΣ

Να ισχύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και για τη Βουλγαρία ζητάει ο Μπορίσοφ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ