Στους 842 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Μάθιου

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 842, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Παραθαλάσσια χωριά ισοπεδώθηκαν από τα κύματα που προκάλεσε ο τυφώνας. Οι Αρχές σε τουλάχιστον τρεις πόλεις έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

«Ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι και το ισοπέδωσε, ολόκληρο το σπίτι έπεσε πάνω μας. Δεν μπορούσα να βγω έξω» δήλωσε ο οδηγός Ζαν Πιερ Ζαν-Ντονάλ, ηλικίας 27 ετών.

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, πολλοί στην περιοχή Γκραντάνς στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικά στοιχεία. Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters που επικαλείται την Αρχή πολιτικής προστασίας και τοπικούς αξιωματούχους ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους είναι 842.

Τουλάχιστον 61.500 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η πόλη Λεζ Ανγκλέ ήταν η πρώτη την οποία έπληξε ο Μάθιου. Ώρες πριν από το «χτύπημα» των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο δήμαρχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σώσουν τις ζωές τους.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει καταρρεύσει και οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς τα κύματα κάλυψαν τα πάντα και ποταμοί υπερχείλισαν.

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνεται στην Αϊτή για βοήθεια

Το USS Mesa Verde, ένα μεταγωγικό αποβατικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατευθύνεται προς την πληγείσα χώρα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων 3 ελικόπτερα CH-53, εκσκαφείς και οχήματα διανομής νερού.

Το πλοίο μπορεί να παράγει 272 λίτρα φρέσκο πόσιμο νερό την ημέρα και μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, παιδικό γάλα πάνες και προμήθειες πρώτων βοηθειών.

Επιπλέον στο πλοίο υπάρχει μια χειρουργική ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επεμβάσεις σε δύο χειρουργεία εν πλω.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: CNN

Δείτε επίσης:

Προειδοποίηση του Ομπάμα για τους κινδύνους από τον τυφώνα Μάθιου

Στους 572 οι νεκροί από τον τυφώνα Μάθιου – ΦΩΤΟ

Αεροσκάφος στη δίνη του τυφώνα Μάθιου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ