Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ προτρέπει τη Ρωσία να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας

“Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ισχυρή πολιτική στήριξη στην Ουκρανία και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη θωράκιση της Συμμαχίας μας”, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πιο επικίνδυνη στιγμή ασφαλείας των τελευταίων δεκαετιών. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει σταματήσει να σχεδιάζει μια ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να κάνει πίσω, λέγοντας ότι «ποτέ δεν είναι αργά για να μην γίνει επίθεση», να γίνει ένα βήμα προς τα πίσω και να δεσμευτούμε σε διάλογο.

«Το ΝΑΤΟ προτρέπει τη Ρωσία να επιλέξει το δρόμο της διπλωματίας», δήλωσε ο Γ.Γ. και πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη Ρωσία και να μιλήσουν με «καλή πίστη» για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Χαιρέτισε, εξάλλου, τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοινώνονται σήμερα από πολλούς Νατοϊκούς συμμάχους, καθώς και την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης του North Stream II από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε, τέλος, ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να ενισχύσουν περαιτέρω την άμυνα της Συμμαχίας στην ανατολική πτέρυγα, εάν είναι αναγκαίο και ότι η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ είναι σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τους συμμάχους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ