Στο Mont Pelerin της Ελβετίας τον Νοέμβριο οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη–Ακιντζί για το εδαφικό

Στο Mont Pelerin της Ελβετίας θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για την πτυχή του εδαφικού στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού.

Αυτό αποφάσισαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στη μαραθώνια συνάντησή τους, που διήρκησε περίπου έξι ώρες.

Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 του μήνα. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την συνάντηση, δήλωσε ότι στόχος είναι η συζήτηση του εδαφικού, αλλά και η διασταυρούμενη συζήτηση όλων των πιθανών εκκρεμοτήτων. Παραδείγματος χάριν, είπε, το περιουσιακό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις εδαφικές αναπροσαρμογές. «Αυτές οι πέντε μέρες θα είναι αποκλειστικά για συζήτηση επί του Κυπριακού με προτεραιότητα το εδαφικό», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Ακιντζί συνδέει το εδαφικό με το θέμα της ασφάλειας και με την εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε λέγοντας «να μην εικάζουμε και να μην τίθενται προϋποθέσεις που δεν τέθηκαν και δεν υπάρχουν».

Σε ερώτηση για την δήλωση Ακιντζί ότι «θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα είναι ηγέτης της ενωμένης Κύπρου ή αν θα διαπραγματεύεται βλέποντας προς τις εκλογές», ο Αναστασιάδης είπε ότι δεν είχε υπόψη του την συγκεκριμένη αναφορά.

«Έχω αποδείξει ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω την πατρίδα μου να επανενώνεται, να απαλλάσσεται από τον κατοχικό στρατό και ουδόλως έλαβα ποτέ υπόψη, είτε προεδρικές, είτε τις όποιες εκλογές», δήλωσε.

«Αυτό δεν θα έπρεπε να τίθεται εν αμφιβόλω από τον κ. Ακιντζί, όταν το 2004 τόλμησα, ενάντια στο ρεύμα, να υποστηρίξω το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών. Συνεπώς δεν είμαι υπό αμφισβήτηση και δεν δέχομαι να είμαι υπό αμφισβήτηση από τον οποιονδήποτε», κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αναστασιάδης: Μάλλον στην Ελβετία στις 7-11 Νοεμβρίου η συζήτηση για το εδαφικό

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η επιστολή του Παυλόπουλου στον Αναστασιάδη για την 56η επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ