Στο Κίεβο ο Γενς Στόλτενμπεργκ τη στιγμή που η Δύση στέλνει συνεχώς όπλα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, βρίσκεται στο Κίεβο όπου τον υποδέχθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τη στιγμή που η Δύση στέλνει συνεχώς νέα οπλικά συστήματα.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ήδη, η Ουκρανία έχει παραλάβει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Ολλανδία, τη στιγμή έχει παραλάβει πάνω από 40 άρματα μάχης Leopard2 κι έπονται ακόμη περισσότερα. Ταυτόχρονα, έχουν φτάσει και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα από την Γαλλία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βρίσκεται στο Κίεβο από το πρωί για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και την κυβέρνησή του. Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε τη διαρκή υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον βίαιο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

«Το ΝΑΤΟ στέκεται μαζί σας σήμερα, αύριο και για όσο χρόνο χρειαστεί», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Ζελένσκι στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια ευρώ υποστήριξη στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι οι Σύμμαχοι έχουν παράσχει εκπαίδευση σε δεκάδες χιλιάδες ουκρανούς στρατιώτες όλο αυτό το διάστημα.

«Οι σύμμαχοι παραδίδουν τώρα περισσότερα τζετ, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα και το ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία παρέχει επείγουσα υποστήριξη… Όλα αυτά κάνουν πραγματική διαφορά στο πεδίο της μάχης σήμερα», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ