Στις αρχές του 2015 το εμβόλιο κατά του Έμπολα

Στις αρχές του 2015 το εμβόλιο κατά του Έμπολα

 

Χιλιάδες δόσεις του πειραματικού εμβολίου κατά του Έμπολα θα είναι έτοιμες για χρήση από τις αρχές του 2015 στις χώρες που πλήττονται από την επιδημία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Αν όλα πάνε καλά, θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την χορήγηση του πειραματικού εμβολίου σε κάποιες από τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία, στις αρχές του επόμενου έτους”, δήλωσε η Marie-Paule Kieny από τον ΠΟΥ.

Δεν έχει χορηγηθεί άδεια για τη θεραπεία του ιού ή εμβόλιο έχει σκοτώσει έως τώρα 3.000 άτομα στη Δυτική Αφρική, γι αυτό και ο οργανισμός υγείας των Ηνωμένων Εθνών έσπευσε να εγκρίνει έρευνες για πειραματικές θεραπείες και εμβόλια.

Όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News, ο ΠΟΥ επικεντρώνεται σε δύο πειραματικά εμβόλια, ένα που ετοιμάζεται από τη βρετανική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK), και ένα ακόμα από την NewLink Genetics των ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές.

Έως τώρα τα δύο υποψήφια εμβόλια «έχουν δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στους πιθήκους, αλλά οι πίθηκοι δεν είναι άνθρωποι», δήλωσε η ειδικός της ΠΟΥ.

 

Διαβάστε επίσης

FT-O κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ασφαλής

“Αν δεν ληφθούν μέτρα για τον Έμπολα οι θάνατοι θα είναι χιλιάδες”

Εκατοντάδες νέα κρούσματα Έμπολα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ