Στήριξη στον Λίβανο μέσω FBI

Στήριξη στον Λίβανο μέσω FBI

«Μία ομάδα του FBI θα μεταβεί στον Λίβανο για να συνεργασθεί στην έρευνα» για τη δολοφονία του στρατηγού Ουΐσαμ αλ Χασάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στην Λιβανέζικη κυβέρνηση, στέλνοντας ομάδα έμπειρων ανδρών του FBI προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας της χώρας.

Ο Μαρκ Τόουνερ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ: «στηρίζουν με τον πλέον σαφή τρόπο την κυριαρχία του Λιβάνου, αναπαράγοντας τις δηλώσεις της προϊσταμένης της υπουργού Χίλαρι Κλίντον, κατά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι χθες.

«Μία ομάδα του FBI θα μεταβεί στον Λίβανο για να συνεργασθεί στην έρευνα» για τη δολοφονία του στρατηγού Ουΐσαμ αλ Χασάν — σουνίτη μουσουλμάνου και προσκείμενο στον ηγέτη της λιβανέζικης αντιπολίτευσης Σάαντ Χαρίρι,  πολέμιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ — δήλωσε ο Τόουνερ, χωρίς να προσδιορίσει εάν ήδη βρίσκονται επί τόπου πράκτορες της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κλίντον αναφέρθηκε ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή της συνδιάλεξη στην «ανάγκη να συνεργασθούν στενά όλοι οι Λιβανέζοι ιθύνοντες».

«Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καλέσουμε όλα τα μέρη να παραμείνουν νηφάλια», δήλωσε ο Τόουνερ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ