Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκει το τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε στην Τανζανία

Με ανακοίνωσή του, σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιονγκ επιβεβαίωσε πως το τμήμα πτερυγίου που εντοπίστηκε σε νησί κοντά στην Τανζανία φέτος τον Ιούνιο, προέρχεται από το Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines.  

Το πόρισμα αυτό βασίστηκε στην εξέταση του ευρήματος από εμπειρογνώμονες της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών και της ερευνητικής ομάδας για την πτήση MH370, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Λιόου είπε πως θα συνεχιστεί η περαιτέρω εξέταση του ευρήματος προκειμένου να εντοπιστούν νέα στοιχεία που ίσως ρίξουν φως στις συνθήκες εξαφάνισης του Boeing.

Οι ερευνητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, τον Ιούλιο του 2015, προέρχονταν από το συγκεκριμένο Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370.

Οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι οι έρευνες για την πτήση MH370 θα ανασταλούν μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην περιοχή των ερευνών αλλά υποσχέθηκαν ότι θα εκκινήσουν και πάλι εάν προκύψουν νέα στοιχεία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον αέρα εξαιτίας τεχνικού προβλήματος σε αεροσκάφος

Γαλλία – Συνελήφθησαν 4 έφηβοι που σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Ισχυρή έκρηξη σε φέρι με τουρίστες στο Μπάλι – Δύο νεκροί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ