Στάνλεϊ Τζόνσον: “O Μπόρις νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες στην εντατική” – ΒΙΝΤΕΟ

Την περιπέτεια του Βρετανού πρωθυπουργού στην εντατική περιέγραψε από πρώτο χέρι ο πατέρας του και πρώην ευρωβουλευτής της Αγγλίας, σε αποκλειστική συνέντευξη στο MEGΑ. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον αφηγήθηκε ανέκδοτες ιστορίες από τις διακοπές στο οικογενειακό εξοχικό του, στο Πήλιο, και αναφέρθηκε στο προφητικό βιβλίο του «Ο Ιός» που προέβλεψε την πανδημία του κορονοϊού.

40 χρόνια μετά την αρχική έκδοση του βιβλίου «The Virus», ο συγγραφέας και πρώην πολιτικός, Stanley Johnson, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, επανέκδωσε το βιβλίο του με αφορμή τον κορονοϊό. Στο βιβλίο, ο πρώην ευρωβουλευτής της Αγγλίας, εντόπισε σημαντικές ομοιότητες της πανδημίας του κορονοϊού.

«Βασίζεται στα γεγονότα στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας όπου ξέσπασε ένας πολύ μεταδοτικός ιός. Το κυρίως μήνυμα που έμαθα, είναι ότι θα πρέπει να απομονώνονται οι αρχικές επαφές και την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνεται ο εντοπισμός της αιτίας του ιού», ανέφερε ο Στάνλεϊ Τζόνσον.

Για την πανδημία του κορονοϊού σημείωσε: «θα πρέπει να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ακόμη και με τη συνεργασία των κινεζικών αρχών για να εντοπίσουμε την πηγή του ιού. Επιπλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον γιατί ο ιός αυτός θα επιστρέψει».

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που πέρασε ο γιος του και πρωθυπουργός της Βρετανίας στην εντατική. «Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες. Εν μέρει σταθήκαμε τυχεροί γιατί το ποσοστό θνησιμότητας του κορονωϊού ήταν συγκριτικά χαμηλό σε σχέση με άλλες αερομεταφερόμενες λοιμώξεις. Στην Αγγλία τώρα αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτική κατάσταση, όπως πιθανόν και στην Ελλάδα για τον βαθμό χαλάρωσης του μέτρου της καραντίνας».

Σφοδρός υποστηρικτής της παραμονής της Βρετάνιας στην ΕΕ, αποδέχτηκε την ήττα, με την έξοδο της Αγγλίας από την Ένωση των 27 να είναι γεγονός, ωστόσο αποκάλυψε τα «αγκάθια» της διαδικασίας εξόδου. «Αποδέχομαι το γεγονός ότι η χώρα επέλεξε να βγει από την ΕΕ. Τώρα η πρόκληση είναι να βρεθεί μια σταθερή θετική λύση, η οποία δε θα διαγράψει όσα καλά έγιναν μέχρι τώρα».

Δηλωμένος φιλέλληνας και μελετητής της ελληνικής γραμματείας, εξέφρασε την επιθυμία γρήγορα να βρεθεί στην Ελλάδα στο εξοχικό του, ενώ διηγήθηκε ανέκδοτες ιστορίες από τις διακοπές του.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία σε μια πολύ όμορφη χερσόνησο στο νότιο Πήλιο. Μοιάζει με όνειρο. Θυμάμαι κάποτε που γέμιζαν την πισίνα αλλά ξέχασα να βάλω την τάπα και είχε αδειάσει το επόμενο πρωί. Είχα πάει για κολύμπι σε μια απομονωμένη παραλία, όταν βγήκα από τη θάλασσα συνειδητοποίησα ότι είχα πάνω μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου».

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον έκλεισε με μια ευχή στα ελληνικά για τους Έλληνες αναγνώστες: «εύχομαι πολύ να απολαύσετε το βιβλίο μου».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.