Σπαρακτική έκκληση μητέρας μέσω Facebook – Ψάχνει λούτρινο ελεφαντάκι που περιέχει τις στάχτες του γιου της

Συγκλονίζει μια μητέρα η οποία ψάχνει να βρει,  μέσω Facebook, τον αγαπημένο λούτρινο ελέφαντα του νεκρού γιου της, που περιέχει μέρος από τις στάχτες του. Το ελεφαντάκι χάθηκε σε διακοπές της οικογένειας στην Φλόριντα.

«Ο γιος μας Γκάμπριελ πέθανε πριν καταφέρουμε να πάμε στη Disney. Για τα γενέθλιά του φέτος πήραμε τον επιζώντα γιο μας, Σεμπαστιάν, στο ταξίδι. Στον Γκάμπριελ δόθηκε αυτός ο ελέφαντας στη ΜΕΘ και ήταν σε κάθε χειρουργική επέμβαση (πάνω από 50) και νοσηλεία (πάρα πολλές για να μετρηθούν) μαζί του. Κοιμόταν με αυτό κάθε βράδυ και από τότε που πέθανε, ο σύζυγός μου και εγώ το είχαμε στο κρεβάτι μας μαζί μας. Το όνομά του είναι Μπρους.» γράφει μεταξύ άλλων στην συγκινητική ανάρτηση η μητέρα του Γκάμπριελ, Λιζ Άτκισον, που αγωνιά να βρει το τελευταίο πράγμα που της έχει μείνει από τον γιό της.

Το παιχνίδι, σε τσέπη του οποίου εμπεριέχονται στάχτες του αδικοχαμένου παιδιού, ήταν τοποθετημένο στις αποσκευές της οικογένειας για το 12ήμερο οδικό ταξίδι στη Φλόριντα τον Απρίλιο. Κάπου στη διαδρομή, ο Μπρους εξαφανίστηκε. Στην δημοσίευση της μητέρας περιγράφεται ακριβώς η διαδρομή που η οικογένεια έκανε.

Η Λιζ μιλώντας στο “Today” εξηγεί πως όταν διένυε την 20η εβδομάδα κύησης, έμαθε μαζί με τον σύζυγό της, πως ο Γκάμπριελ θα γεννιόταν με χρωμοσωμικές ανωμαλίες, που θα του στερούσαν την ζωή.

«Δεν ήμασταν έτοιμοι να τερματίσουμε την κύηση. Θέλαμε να παλέψουμε γι’ αυτόν» δηλώνει η μητέρα. Ο Γκάμπριελ γεννήθηκε στις 31 εβδομάδες, παλεύοντας με ασθένειες και επιπλοκές που η Άτκινσον είπε ότι «οι χειρουργοί είχαν δει μόνο στα σχολικά βιβλία», μαζί με αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Όπως εξηγεί ο μικρός μαχητής υποβλήθηκε σε πολλαπλά χειρουργεία, μεταξύ αυτών και σε μία ανακατασκευή του κρανίου του. Ο Γκάμπριελ μάλιστα δεν μιλούσε. Το ελεφαντάκι που έπαιζε μουσική, παρηγορούσε το αγόρι, ιδίως με τους μετεγχειρητικούς πόνους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TODAY (@todayshow)

Μάλιστα η μητέρα αναφέρει πως κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του, η οικογένεια έπαιρνε τον ιατρικό εξοπλισμό σ’ όλα τα οικογενειακά ταξίδια, προκειμένου ο Γκάμπριελ να «ζήσει την ζωή στο έπακρον». Η Λιζ περιγράφει τον γιο της ως το πιο «χαρούμενο παιδί» και λέει πως αγαπούσε το ποδόσφαιρο.

Στην ηλικία τον επτά ετών, η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και στις 9 Απριλίου του 2022, μόλις 16 μέρες πριν από τα όγδοα γενέθλιά του πέθανε, έχοντας δίπλα του τον Μπρους.

Η οικογένεια έδωσε τις στάχτες του παιδιού προκειμένου να φτιάξει κοσμήματα απ’ αυτές. Τις στάχτες που απέμειναν τις έβαλαν στο αρκουδάκι, το οποίο χάθηκε κατά την διάρκεια μίας εξόρμησης της οικογένειας, τις ημέρες των διακοπών. Η ίδια εξηγεί πως αισθάνεται απαίσια από την στιγμή που ο μπλε ελέφαντας χάθηκε και ζητά από τον κόσμο να μην κριτικάρει την απόφαση της οικογένειας να πάρει κάτι τόσο σημαντικό σε διακοπές.

«Οι χειρότερες σκέψεις μου είναι να πέφτει βροχή στον Μπρους, να τον χτυπούν σε ένα πάρκινγκ ή πως αν ένα άλλο παιδί έχει τον Μπρους και η μητέρα του το πλύνει, θα ανακαλύψει ανθρώπινες στάχτες» δηλώνει η αναστατωμένη μητέρα, εξηγώντας πως μετά την εξαφάνιση του ελέφαντα, που ονομάζεται Μπρους, όλη η οικογένεια είναι σε κακή κατάσταση.

Στην συνέντευξη που έδωσε, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που προσπαθεί διακαώς να βρει τον Μπρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ