Σουδάν: «Συνεχείς μάχες, δεν σταματάνε καθόλου» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που κατοικούν στο Σουδάν , όπου μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις.

Σουδάν: Νέο ΒΙΝΤΕΟ μέσα από την Μητρόπολη στο Χαρτούμ – «Είναι τρία παιδιά εγκλωβισμένα, περνάμε δύσκολα»

«Η κατάσταση είναι εμπόλεμη, έχει ξεκινήσει από το Σάββατο από τις 8 το πρωί από τα προάστια έξω από το Χαρτούμ και στις 7:30 με 10 πμ, ακριβώς στην καρδιά του Χαρτούμ όπου είναι και το σπίτι μας δίπλα στα 500 μέτρα από την ελληνική κοινότητα και την ελληνική εκκλησία» λέει η κα Μαρία Καλλιπέτη μου μένει στο Σουδάν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε, «γίνονται συνέχεια τρομερές μάχες, δεν σταματάνε καθόλου, δεν έχουν σταματήσει ούτε για την προσευχή που είναι στις 6 το απόγευμα για το Ραμαζάνι τους. Ηρεμούν κάπως τα πράγματα το βράδυ αλλά από τις 4 πμ και μετά ξεκινάνε πάλι με βομβαρδισμούς».

Σουδάν: «Βροχή» από σφαίρες έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού – Βίντεο-ντοκουμέντο και νέες μαρτυρίες από εγκλωβισμένους

Όσο για το πώς ξεκίνησε η διαμάχη είπε: «Δεν είχε προηγηθεί κάτι, αλλά το κράτος ήταν σε μία ένταση γιατί έπρεπε κανονικά, από ό,τι λέγανε, τα τέσσερα πρώτα χρόνια κυβερνούσε ο στρατός και θα έπρεπε τώρα από τις 4 Απριλίου και μετά να παραδώσουν τα ηνία στη δημοκρατία, στους πολίτες. Φυσικά ο στρατός, τώρα όχι ο στρατός της κυβέρνησης, ένας άλλος στρατός δεν θέλει να παραδώσει τα ηνία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ