Σουδάν: Νέο ΒΙΝΤΕΟ μέσα από την Μητρόπολη στο Χαρτούμ – «Είναι τρία παιδιά εγκλωβισμένα, περνάμε δύσκολα»

Περίπου 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο Σουδάν, και άλλοι 365 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ένωσης Σουδανών Γιατρών. Πυρά και εκρήξεις συνταράσσουν το Χαρτούμ από το πρωί της Δευτέρας (17/4), τρίτη ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν και των ισχυρών παραστρατιωτικών δυνάμεων του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Σουδάν: «Βροχή» από σφαίρες έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού – Βίντεο-ντοκουμέντο και νέες μαρτυρίες από εγκλωβισμένους

Στο φως έρχεται νέο βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την ελληνορθόδοξη Μητρόπολη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα 15 άτομα, ανάμεσά τους και Έλληνες.  Μέσα από το μισόκλειστο παράθυρο φαίνονται οι εχθροπραξίες ενώ ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και εκρήξεις.

«Περνάμε πολύ δύσκολα, οι πυροβολισμοί απέξω δεν σταματάνε, δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Ο θυρωρός της ελληνικής κοινότητας ήρθε και μας παρακάλεσε να μην βγούμε έξω γιατί υπάρχουν σκοτωμένοι άνθρωποι και συνεχώς πέφτουν πυροβολισμοί», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση.

«Έχουμε μαζί μας τρία μικρά παιδάκια. Λίγα τρόφιμα, που ίσως αύριο τελειώσουν. Όλο το Σουδάν δεν έχει ρεύμα» τόνισε η κ. Καλημέρη.

Παράλληλα, οι δύο Έλληνες, που τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπεσε έξω από την εκκλησία, εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Αναμένουν να χειρουργηθούν ωστόσο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις από υλικά, όπως λάμες, και τα καταστήματα που προμηθεύουν το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι κλειστά λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ