Σουδάν: Νέες μαρτυρίες Ελλήνων στο enikos.gr: Μόνο προσευχή πλέον…

Σοκ προκαλούν οι νέες μαρτυρίες Ελλήνων που είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη Μητρόπολη στο Σουδάν.

Σουδάν: Νέο ΒΙΝΤΕΟ μέσα από την Μητρόπολη στο Χαρτούμ – «Είναι τρία παιδιά εγκλωβισμένα, περνάμε δύσκολα»

Του Μίλτου Σακελλάρη 

«Δεν περιγράφεται πώς είμαστε. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζούμε. Ακούμε μόνο πυροβολισμούς. Βόμβες, ρουκέτες, το ακούτε, το ακούτε και εσείς. Το νερό είναι κομμένο, το ρεύμα είναι κομμένο, το ίντερνετ κομμένο. Μόνο με προσευχή, τίποτα άλλο», μας είπε ο κ. Γιώργος και συνέχισε «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς».

Σουδάν: «Βροχή» από σφαίρες έξω από τον Ναό του Ευαγγελισμού – Βίντεο-ντοκουμέντο και νέες μαρτυρίες από εγκλωβισμένους

Ακόμη μία γυναίκα, η Αλεξάνδρα Καλημέρη που είναι μέσα στην εκκλησία μας είπε ότι: «Πυροβολισμοί, πετάνε σφαίρες πολλές, δεν ξέρω αν ακούτε, γιατί μέχρι τώρα χτυπάνε. Η ψυχολογία μου, να σας πω την αλήθεια, χθες ήταν πάρα πολύ χάλια. Σκεφτόμουν όλη τη νύχτα πώς θα βγούμε από τη Μητρόπολη. Είμαστε εδώ και άλλα 15 άτομα από την εκκλησία, που είχαν έρθει από το Σάββατο στις 9:30 το πρωί, εγκλωβισμένοι μέσα στη Μητρόπολη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις είναι συνολικά οι Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ του Σουδάν.

Σουδάν: «Μπορεί να πεθάνουμε ανά πάσα στιγμή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων Ελλήνων

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε χθες η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να δοθεί βοήθεια στους Έλληνες.

«Βασικό μέλημα σε αυτή τη χρονική στιγμή παραμένει η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν όσα αναφέρονται στις χθεσινές σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο Έλληνες τραυματίες βρίσκονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα και μέχρι τούδε δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους Έλληνες τραυματίες. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την εκκλησία στο Σουδάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ