Σώος μετά την απόπειρα ο Κατάινεν

Σώος μετά την απόπειρα ο Κατάινεν

 

 

Ο επικεφαλής της φινλανδικής κυβέρνησης Γιούρκι Κατάινεν γλίτωσε σήμερα, και μάλιστα χωρίς να τραυματιστεί, από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές στο Τούρκου (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

 

“Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Πρωθυπουργού συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε στην κατοχή του ένα αιχμηρό όπλο κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Τούρκου”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

“Ο πρωθυπουργός δεν έχει τραυματιστεί και το επίσημο πρόγραμμα του θα συνεχιστεί κανονικά”, αναφέρεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι η αστυνομία θα κάνει αναφορά για την έρευνά της.

“Θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του την Τρίτη. Δεν είναι πλέον στο Τούρκου και η τοπική αστυνομία είναι επιφορτισμένη με την έρευνα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κάρι Μόκο.

“Είναι μάλλον ενοχλητικό να βλέπει κάποιον να κρατά ένα μαχαίρι μπροστά του, αλλά είναι εντάξει. Είναι δυνατός”, συνέχισε ο Μόκο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hufvudstadsbladet, που εκδίδεται στη σουηδική γλώσσα, ένας νεαρός άνδρας με “ατημέλητη εμφάνιση” πλησίασε τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συγκέντρωσης σε έναν πεζόδρομο στο Τούρκου. Του έσφιξε το χέρι του και του είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

“Στη συνέχεια, ο άνδρας γονάτισε έβγαλε ένα μαχαίρι και είπε κάτι για δολοφονία”, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τη μαρτυρία ενός φωτογράφου, του Ρόμπερτ Σέγκερ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο άνδρας αυτός ηλικίας μικρότερης των 30 χρόνων, “δεν είχε επιθετική συμπεριφορά” και “δεν στόχευσε άμεσα και με βία τον πρωθυπουργό”.

Διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι το περιστατικό συνέβη στις 16:40 ώρα Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συνάντησης “ενώπιον πολλών ανθρώπών”.

“Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που όλοι ήταν ήρεμοι κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Είναι συγκλονιστικό” είπε ο Γιόνας Κάλιο, εκπρόσωπος του κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού (φιλελεύθερο, συντηρητικό) του Κατάινεν στην ηλεκτρονική έκδοση της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ