Βίντεο-σοκ: Πήδηξε από τον 29ο όροφο και δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο – Το μοιραίο λάθος που έκανε

Ο αδελφός ενός Βρετανού base jumper αποκάλυψε το «απλό» λάθος που έκανε με το αλεξίπτωτό του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ύστερα από πτώση του από πολυώροφο κτίριο στην Ταϊλάνδη.

Ο Nathy Odinson, 33 ετών, από το Huntingdon του Cambridgeshire, σκαρφάλωσε παράνομα στην κορυφή του 29ου ορόφου σε ένα κτίριο στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Pattaya το βράδυ του Σαββάτου πριν κάνει τη βουτιά θανάτου.

Τώρα ο αδελφός του Ed Harrison είπε ότι το ανατριχιαστικό βίντεο των τελευταίων στιγμών του αδελφού του δείχνει ότι το αλεξίπτωτό του πιάστηκε στον ιμάντα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε «καμία πιθανότητα» να ανοίξει.

Ο Harrison, από το St Neots, ανέφερε ότι παρά τη σημαντική εμπειρία του αδελφού του – καθώς είχε πραγματοποιήσει «5.000 άλματα σε όλο τον κόσμο» – έκανε το μοιραίο λάθος «χωρίς να το καταλάβει».

Ο Harrison δήλωσε στη Sun ότι ο αδελφός του «θα λείψει σε τόσους πολλούς… Ήταν διασκεδαστικός και χαρούμενος και υπέροχος με τα παιδιά. Ήταν ήρωας για τους τρία μου παιδιά».

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τον αυτοαποκαλούμενο «junkie της αδρεναλίνης» Nathy Odinson να μετράει αντίστροφα «τρία, δύο, ένα, τα λέμε» πριν πηδήξει στο κενό.  Στη συνέχεια το μικρό αλεξίπτωτό του πετάγεται στον αέρα.

Δείτε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του τουρίστα

Σε μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Instagram του, ο Odinson φαίνεται στραμμένος προς τα εμπρός με τα χέρια του τεντωμένα πίσω του, καθώς μαστιγώνει στον αέρα με ένα πράσινο κράνος.

Στο σοκαριστικό βίντεο, ο Odinson ακούγεται στη συνέχεια να προσγειώνεται σε ένα δέντρο πριν χτυπήσει στο έδαφος με έναν ανατριχιαστικό γδούπο. Οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του στο σημείο.

Ένα στρογγυλό μπλε αλεξίπτωτο βρέθηκε στο σώμα του και δεν είχε ανοίξει πλήρως.  Ο φρουρός ασφαλείας Kanet Chansong, 33 ετών, είπε: «Άκουσα τον ήχο του δέντρου και νόμιζα ότι ήταν ένα κλαδί που έπεσε στο έδαφος». «Μια γυναίκα ούρλιαξε κι έτσι πέρασα και κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος. Ήταν νεκρός. Είδα ότι είχε πηδήξει από το κτίριο ».

Πώς συνέβη το φρικτό δυστύχημα

Στο βίντεο, ο κ. Odinson ρωτά το άτομο που τον καταγράφει από την άλλη πλευρά ενός τοίχου ασφαλείας εάν η κάμερα του κράνους του έχει το κόκκινο φως που αναβοσβήνει για να δείξει ότι καταγράφει. Όταν συνειδητοποιεί ότι δεν τον ηχογραφεί, ο Nathy βγάζει το κράνος του και πατά το κουμπί πριν ελέγξει για λίγο το αλεξίπτωτό του.

Ο φίλος του, ένας ντόπιος στην Ταϊλάνδη, αναφωνεί «oh f***» όταν ακούει τον κύριο Odinson να χτυπά στο έδαφος. Αμέσως μετά κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το προσωπικό του κτιρίου έλεγξε το CCTV και είδε ότι ο Odinson και ένας φίλος του είχαν παρκάρει έξω από το σημείο και μετά περίμεναν για λίγο πριν μπουν κρυφά στο κτίριο.  Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οροφή του κτιρίου, με τον Odison να σκαρφαλώνει πάνω από ένα μικρό τσιμεντένιο τοίχο στην οροφή του κτιρίου για να φτάσει την άκρη.

Ο φύλακας είπε ότι είχε πηδήξει από το κτίριο πολλές φορές στο παρελθόν, γεγονός που αποτελούσε κίνδυνο για τους πεζούς που περπατούσαν από κάτω. Και πρόσθεσε: «Έφτιαχναν βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το είχαν κάνει και πριν και ήξεραν ότι δεν επιτρεπόταν ».

Αστυνομία και ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 19:30 τοπική ώρα. Ωστόσο, ο Odinson δεν μπόρεσε να σωθεί, καθώς ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο υπολοχαγός της αστυνομίας Kamolporn Nadee, Αναπληρωτής Επιθεωρητής Ερευνών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Bang Lamung, είπε ότι δεν υπήρχαν σημάδια ότι ο Odinson είχε δεχτεί επίθεση. Ο αστυνομικός είπε: «Το αλεξίπτωτο που χρησιμοποιούσε ο νεκρός για να πηδήξει δεν λειτούργησε καλά και δεν ήταν κεντραρισμένο όπως έπρεπε. Ήταν σε τραγική κατάσταση όταν φτάσαμε».

«Ο φίλος του που κατέγραψε το βίντεο με την πτώση ανακρίθηκε και το βίντεο εξετάστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο. Οι ιατροδικαστές ερευνούν περαιτέρω την υπόθεση. Εξετάζουν το αλεξίπτωτο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ