Σίντλο: Η διακήρυξη της Ρώμης είναι αποδεκτή από όλες τις χώρες

Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα Σάββατο στη Ρώμη είναι “αποδεκτή” από όλους, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

“Η διακήρυξη που θα υιοθετηθεί στη σύνοδο της Ρώμης δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα.

Όμως είναι ένα έγγραφο που, στην παρούσα πολιτική κατάσταση, είναι αποδεκτό από όλους και σε αυτό συνίσταται η αξία του”, σχολίασε η πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από τη Βαρσοβία για την Ιταλία.

“Προτεραιότητα της Ευρώπης είναι η ενότητα. Η ενότητα της Ευρώπης και ο αδιαίρετος χαρακτήρας της βρίσκονται στη διακήρυξη και αυτή είναι μια επιτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας”, συνέχισε.

Το τελευταίο διάστημα η Σίντλο προειδοποιούσε ότι η Πολωνία μπορεί να μην υπέγραφε την τελική διακήρυξη αν γινόταν αναφορά σ’ αυτήν σε μια Ευρώπη “πολλών ταχυτήτων”.

Είχε διατυπώσει επίσης τέσσερις ευρωπαϊκές προτεραιότητες –αναπόδραστες κατά την κυβέρνησή της: την ενότητα της ΕΕ, την άμυνα και τη στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων και “τις αρχές της κοινής αγοράς που δεν πρέπει να διχάζουν αλλά να ενώνουν”.

Οι ηγέτες των 27 χωρών θα γιορτάσουν σήμερα στη Ρώμη την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης που οδήγησε στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

r

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.