Σιέρα Λεόνε: Εκατόμβη νεκρών μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο πετρελαίου

Εκατόμβη νεκρών στη Σιέρα Λεόνε, όπου οι νεκροί είναι τουλάχιστον 99 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο.

Η τραγωδία συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, μετά τη σύγκρουση του βυτιοφόρου με άλλο όχημα όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές Αρχές.

Καύσιμα συνέχιζαν να διαρρέουν από την κατεστραμμένη δεξαμενή  την ώρα που αστυνομικοί και στρατιώτες επιχειρούσαν να απομακρύνουν από τον δρόμο τα πλήθη περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Ένα καμένο πτώμα και τα απανθρακωμένα κουφάρια αυτοκινήτων και μηχανών ήταν ορατά στον δρόμο, στη συνοικία Ουέλινγκτον, στα ανατολικά προάστια της Φριτάουν, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί.

Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται προς το παρόν σε 99 και περισσότεροι από 100 τραυματίες λαμβάνουν φροντίδα σε νοσοκομεία και κλινικές στην πρωτεύουσα, είπε στο Reuters η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Αμάρα Τζαμπάι. Ωστόσο, μέλος του προσωπικού σε νοσοκομείο της περιοχής είπε στο Associated Press ότι τουλάχιστον 30 τραυματίες που νοσηλεύονται εκεί δεν πρόκειται να επιβιώσουν.

 

Διεθνή Μέσα μεταδίδουν πως μετά το ατύχημα πολλοί ήταν οι άνθρωποι που έσπευσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που διέρρεαν από το βυτιοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από την έκρηξη. Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος της πόλης, αν και αργότερα διέγραψε το σχόλιο αυτό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο λίγο μετά την έκρηξη διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν μέσα από πυκνά σύννεφα καπνού, ενώ φλόγες φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εικόνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ