Σίδνεϊ: Αυτή είναι η 38χρονη μητέρα που δέχτηκε τις μαχαιριές για να σώσει το μωρό της

Μία 38χρονη μητέρα είναι ανάμεσα στους 6 νεκρούς, της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μακελειό στο Σίδνεϊ: «Είμαστε συγκλονισμένοι» – Το μήνυμα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Η γυναίκα, που κρατούσε το 9 μηνών μωρό της στην αγκαλιά της, θυσιάστηκε προκειμένου να το σώσει. Η ηρωίδα μητέρα πέταξε το μωρό σε περαστικούς άνδρες για να το γλιτώσει από το μαχαίρι του 40χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να ήταν σε αμόκ.

Ο 40χρονος μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να μαχαιρώσει την 38χρονη και το μωρό της. Τότε η γυναίκα πέταξε το μωρό της σε δύο άνδρες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το σημείο της επίθεσης. Οι άνδρες άρχισαν να πιέζουν τα πουκάμισα τους στις πληγές της μητέρας και του μωρού προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία.

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Πώς η 38χρονη μητέρα πάλεψε απεγνωσμένα να σώσει το μωρό της – Πέθανε στο νοσοκομείο

«Το μωρό μαχαιρώθηκε. Η μητέρα μαχαιρώθηκε και η μητέρα ήρθε με το μωρό και μου το πέταξε. Κρατούσα το μωρό, φαινόταν πολύ άσχημα», είπε ένας από τους άνδρες στο 9News Sydney.

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης – Η αστυνομικός που τον εξουδετέρωσε με μία σφαίρα

Ο αδελφός του είπε: «Βοήθησε (σ.σ. ο αδελφός του) κρατώντας το μωρό και προσπαθώντας να συμπιέσει το μωρό και το ίδιο με τη μητέρα, προσπαθώντας να συμπιέσει το αίμα και να το σταματήσει».

Οι δύο άνδρες ψώνιζαν όταν είδαν τον δράστη «να τρέχει προς τη γυναίκα με το μωρό». Ο άνδρας είπε ότι αυτός και ο αδελφός του τότε «έτρεξαν μέσα» σε ένα κατάστημα και είπαν στους ανθρώπους μέσα να κλειδώσουν τις πόρτες καθώς «η μητέρα ήρθε με το μωρό, αιμόφυρτη, μαχαιρωμένη».

«Φωνάζαμε συνέχεια να φέρουμε μερικά ρούχα, μερικά πουκάμισα και να μας βοηθήσουν να κάνουμε κομπρέσες και να σταματήσουμε την αιμορραγία του μωρού», ανέφερε ο άνδρας.

«[σ.σ. Τα τραύματα ήταν] πολύ άσχημα. Υπήρχε πολύ αίμα στο πάτωμα. Ελπίζω το μωρό να είναι καλά», τόνισε ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Ένας στενός φίλος της μητέρας δήλωσε στο news.com.au ότι ήταν απλά ένας «υπέροχος άνθρωπος» και η «καλύτερη μαμά του κόσμου».

Η 38χρονη Ash ήταν οστεοπαθητικός και σύμβουλος υγείας. Λίγες ώρες πριν από την τρομακτική επίθεση, η Ash δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το μωρό της. Τον περασμένο Οκτώβριο η 38χρονη είχε αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «συγκλονισμένη» και «γεμάτη χαρά» μετά τον τοκετό.

«Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πραγματικά το πιο εξαιρετικά όμορφο δώρο που μπορεί κανείς να λάβει ποτέ. Κάθομαι εδώ και νιώθω τόσο βαθιά ευγνώμων και ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου ότι είναι δική μας. Την αγαπώ τόσο πολύ», έγραψε στην ανάρτηση της τότε η 38χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ