Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης – Η αστυνομικός που τον εξουδετέρωσε με μία σφαίρα

Νεκρός είναι ο ύποπτος για τις πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Πέντε πολίτες έχασαν επίσης την ζωή τους.

Η αστυνομικός που χαρακτηρίστηκε ηρωίδα σκότωσε τον δράστη μέσα στο κατάμεστο Westfield στο Bondi Junction, καθώς ανέλαβε δράση με γενναιότητα μόνη της και τον πυροβόλησε με μία μόνο σφαίρα στο στήθος.

Αυστραλία επίθεση Σίδνεϊ
Η αστυνομικός ανέλαβε μόνη της τον μακελάρη, πυροβολώντας τον μία φορά στο στήθος.

Η φρίκη εκτυλίχθηκε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μάρτυρες λένε ότι ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει τους πελάτες τυχαία, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και το μωρό της, προτού πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από ένα εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι, όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ανθρώπους να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας των Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Reuters ότι οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ