Αυστραλία: Σκηνές τρόμου στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ – 4 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι μέσα στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Westfield στο Bondi Junction του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

Η φρίκη εκτυλίχθηκε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μάρτυρες λένε ότι ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει τους πελάτες τυχαία, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και το μωρό της, προτού πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Πανικόβλητες οικογένειες περιέγραψαν ότι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους καθώς η αστυνομία εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο.

Ένας μάρτυρας είπε στο news.com.au ότι είδαν τα πτώματα δύο νεαρών μπροστά από το κατάστημα JD Sports στο επίπεδο τέσσερα, με τρομακτικά πλάνα που δείχνουν πολλούς άλλους τραυματίες.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ανθρώπους να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμό στο εμπορικό κέντρο, μετά από αναφορές για πολλαπλές επιθέσεις κατά πολιτών με μαχαίρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ