Σίδνεϊ: Μόνος του έδρασε ο 40χρονος – «Ήταν μακελειό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Συνολικά έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με μαχαίρι ενός 40χρονου σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν στο σημείο του εγκλήματος, ενώ μία ακόμη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματα της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οκτώ άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γύρω από το Σίδνεϊ, ανάμεσα τους και ένα μωρό 9 μηνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, των βρετανικών ΜΜΕ, το μωρό χειρουργείται.

Οι αρχές λένε ότι ο δράστης είναι ένας 40χρονος άνδρας, αλλά περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση και λένε ότι είναι «πολύ νωρίς για εικασίες» σχετικά με τα κίνητρά του. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης, που ήταν γνωστός στις αρχές, ενήργησε μόνος του και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης εισήλθε στο εμπορικό κέντρο στο Bondi Junction περίπου στις 15:10 τοπική ώρα και στη συνέχεια έφυγε «πολύ σύντομα», πριν επιστρέψει δέκα λεπτά αργότερα.

Μια ανώτερη γυναίκα αξιωματικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο είδε τον δράστη να «ορμά» προς το μέρος της πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους καθώς έφευγαν από ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. «Ήταν μακελειό», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν σε ένα κοντινό καφέ με τα δύο μικρά παιδιά του όταν ξεκίνησε η επίθεση.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο ABC News ότι είδε ξαφνικά έναν άνδρα να «μαχαιρώνει αδιακρίτως ανθρώπους». «Ήταν παραφροσύνη», είπε μια εμφανώς αναστατωμένη γυναίκα, καθώς περιέγραψε ότι είδε μια τραυματισμένη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα.

Ο Jason Dockson ανέφερε ότι άκουσε «ανθρώπους να φωνάζουν και να ουρλιάζουν, να τρέχουν» και άρχισε να ακολουθεί την αστυνομικό. Είπε ότι ο άνδρας, οπλισμένος με μια «μεγάλη λεπίδα» άρχισε «να κινείται προς το μέρος μας και το μόνο που άκουσα ήταν “άφησέ το κάτω” και μετά τον πυροβόλησε».

«Αν δεν τον πυροβολούσε, λοιπόν, θα συνέχιζε. Ήταν σε κατάσταση αμόκ», εξήγησε ο Jason Dockson.

Ο 33χρονος Johnny, ο οποίος ήταν επισκέπτης από την κεντρική ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι άκουσε μια φασαρία την ώρα που ψώνιζε, γύρισε και είδε μία γυναίκα και το μωρό της να δέχονται επίθεση. «Μαχαιρωνόταν. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι [και] δεν ήξεραν τι να κάνουν», είπε ο 33χρονος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ