Σφυροκοπά την Γάζα ο ισραηλινός στρατός – Διορία 2 ωρών να εκκενωθούν τα νοσοκομεία από προσωπικό και ασθενείς

Εντείνονται οι φόβοι ότι η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας είναι θέμα ωρών. Σε λίγη ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Νετανιάχου: «Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις αεροπορικές επιδρομές, καθώς οι άμαχοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν με κάθε μέσο να διαφύγουν στα νότια σύνορα με την Αίγυπτο.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι διεξάγουν «εκτεταμένα» αεροπορικά χτυπήματα εναντίον στόχων της Χαμάς μέσα στην Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ χτυπάει με drone θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Το τελεσίγραφο που έδωσε ο ισραηλινός στρατός στους Παλαιστίνιους να φύγουν στα νότια της Γάζας έληξε στις 20:00. Σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι Ισραηλινοί έδωσαν διορία 2 ωρών, που λήγει περίπου στις 11 το βράδυ, σε νοσοκομείο στην βόρεια πλευρά της Γάζας να εκκενωθεί από προσωπικό και ασθενείς.

«Το προσωπικό μας ακόμη περιθάλπει ασθενείς. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια, τη συνεχιζόμενη αδιάκριτη αιματοχυσία και τις επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη στη Γάζα. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους ασθενείς μας», ανέφερε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Προ των πυλών η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα – Λήγει στις 20:00 το τελεσίγραφο στους Παλαιστίνιους

Ισραηλινές επιδρομές μέσα στην Γάζα

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν επιδρομές μέσα στην Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες. «Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας» αναζητώντας «τρομοκράτες» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται. Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι». Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ