Σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και το Ισλαμικό Κράτος

Σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 24 τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ενώ άλλοι τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του συριακού στρατού που φυλάσσουν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Ράκα της Συρίας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκατέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και άλλοι 10 σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι μάχες σημειώθηκαν κατά τη νέα έφοδο του ΙΚ με στόχο την κατάληψη του αεροδρομίου της βάσης Τάμπκα, του τελευταίου προπυργίου του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η επίθεση άρχισε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν ένας μαχητής του ΙΚ πυροδότησε το αυτοκίνητο-βόμβα που οδηγούσε στην είσοδο της βάσης.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποίησαν ρουκέτες, πυροβολικό και βαρέα όπλα. Ο στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, που συνέχιζαν την επίθεσή τους ως το πρωί, ανέφερε η ίδια πηγή.

Συνολικά τουλάχιστον 94 μαχητές του ΙΚ έχουν σκοτωθεί και πάνω από 400 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης της εξτρεμιστικής οργάνωσης για την κατάληψη της βάσης της Τάμπκα, κατά τις πληροφορίες του Παρατηρητηρίου.

Το ΙΚ έχει στείλει ενισχύσεις από άλλες περιοχές που ελέγχει στη Συρία και στο Ιράκ, τη γειτονική χώρα όπου η οργάνωση έχει καταλάβει τεράστιες εκτάσεις από τις αρχές του Ιουνίου.

Τον Ιούλιο και στις αρχές του Αυγούστου το ΙΚ εξεδίωξε τις δυνάμεις του συριακού στρατού από δύο σημαντικές βάσεις στη Ράκα, τη Βάση 93 και την Ταξιαρχία 17, αφού οι μαχητές του φόνευσαν πάνω από 100 στρατιωτικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ