Κορονοϊός-Σερβία: Επεισοδιακή συνεδρίαση στο κοινοβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Σερβίας, η κυβέρνηση ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβάλει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ένας από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στην αίθουσα με σφυρίχτρα.

Ήταν ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης «Ντβέρι», Μπόσκο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα αποφασισμένος να εμποδίσει την ομιλία της πρωθυπουργού, Άννα Μπρνάμπιτς.

Άρχισε να σφυρίζει δυνατά ενώ προχωρούσε προς τα μπροστινά έδρανα και μετά στάθηκε μπροστά τους συνεχίζοντας να σφυρίζει. Ο Ομπράντοβιτς δεν σταματούσε με αποτέλεσμα το προεδρείο να ζητήσει την παρέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του κοινοβουλίου οι οποίοι τον απομάκρυναν από την αίθουσα.

Ο Ομπράντοβιτς ηγείται ενός εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εδώ και ένα χρόνο μποϊκοτάρουν τις εργασίες της βουλής.

Παρά την επεισοδιακή αρχή, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και τα κόμματα αποφάσισαν την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού στις 15 Μαρτίου.

Από σήμερα έπαψαν να ισχύουν οι περιορισμοί για την κυκλοφορία των πολιτών ενώ μάσκες και γάντια είναι υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέχρι χθες στη Σερβία είχαν καταγραφεί σχεδόν 10.000 κρούσματα ενώ τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται στα 203.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ