Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 284 νεκροί – Τι ανακοίνωσε ο Οκτάι

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την Τουρκία έφθασε τους τουλάχιστον 284 νεκρούς, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών – Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Ο κ. Οκτάι διευκρίνισε ότι 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Καχρανμαρμαράς —όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού—, άλλοι 20 στην Οσμάνιγε, 18 στη Σανλιούρφα, 14 στη Ντιγιάρμπακιρ και 13 στην Αντιγιαμάν.

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στους 42 ο αριθμός των νεκρών – Εκατοντάδες οι τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ
σεισμός στην Τουρκία
Πηγή: HaberTurk

Ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε πως κινητοποιούνται πόροι για να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες καταστροφές και καλώντας όσους βρίσκονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές να απομακρυνθούν αμέσως από αυτά εάν μπορούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε ότι η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια σε όσους έχουν παγιδευτεί και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία – Τουλάχιστον 15 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 26 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια, περισσότερη του ενός λεπτού.

Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 37 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Οσμανίγιε.

Τουλάχιστον 111 νεκροί και στη Συρία

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη βόρεια Συρία ο οποίος είχε επίκεντρο την Τουρκία, σύμφωνα τις Αρχές και τα κρατικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βόρειους και δυτικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, που απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους που διαθέτουν αυτοκίνητα να βοηθήσουν στη διακομιδή τραυματιών σε νοσοκομεία.

Υγειονομικός αξιωματούχος στην επαρχία Χαλέπι, η οποία υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα θύματα κάτω από τα συντρίμμια και ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Περιορίζονται οι φόβοι για τσουνάμι στην Ιταλία

Στο μεταξύ, φαίνεται να περιορίζονται οι φόβοι για τσουνάμι στην νοτιοανατολική Ιταλία μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Τουρκία.

Σεισμός Τουρκία

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Λουίτζι Ντ’ Άντζελο διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί κύματα τα οποία δεν ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατοστά σε ύψος και ότι «ο αρχικός συναγερμός μοιάζει να έχει περιοριστεί σημαντικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ