Σεισμός στην Ταϊβάν: Τουλάχιστον δυο νεκροί στα συντρίμμια

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση μιας 17ώροης πολυκατοικίας στην Ταϊνάν της νότιας Ταϊβάν, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής Ουίλιαμ Λάι.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους εξαιτίας του σεισμού 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τη νήσο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (22:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον Λάι, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικά συνεργεία από τον τόπο της τραγωδίας, στο κτίριο διέμεναν 221 άνθρωποι και οι 31 εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις σωστικών συνεργείων και σε άλλα κτίρια που έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού, που σημειώθηκε σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, 39 χλμ. βορειοανατολικά της Καοσιούνγκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών είχε πλήξει τη χώρα τον Σεπτέμβριο του 1999, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.400 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ταϊβάν: Μέχρι στιγμής 123 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό στη Ταϊβάν – ΦΩΤΟ

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Ταϊβάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ