Σεισμός: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας – Ξεκινά εκστρατεία βοήθειας

Άνθρωποι και ομάδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συγκεντρώνονται προκειμένου να στηρίξουν την Τουρκία, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας.

Στην Ελλάδα, το ΠΑΜΕ, έχει ξεκινήσει μια πανελλαδική εκδήλωση συλλογής υλικών ανακούφισης, όπως κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα, που συγκεντρώνεται στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, έχει επίσης κινητοποιηθεί για προσπάθειες ανακούφισης.

Στην Ιταλία, μη κυβερνητικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένης της Caritas Italiana, οι Amici dei Bambini (Friends of Children) και Specchio d’Italia (Mirror of Italy) ξεκίνησαν εκστρατείες δωρεών για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Στη Βουλγαρία, η ανώτατη θρησκευτική αρχή για τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακούφισης από τους σεισμούς, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kircaali Haber.

Στη Ρουμανία, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Τουρκο-Ταταρικής μειονότητας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Hayat και Gazete Balkan, ενθαρρύνουν τα μέλη της κοινότητας να συντονίσουν τις προσπάθειες βοήθειας με την Ένωση Τουρκο-Ρουμάνων Επιχειρηματιών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Sun, ξεκίνησε μια εκστρατεία με την ονομασία «Η έκκληση για τον σεισμό του ήλιου» για να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και τα ζώα στην Τουρκία.

«Οι αναγνώστες εφημερίδων μπορούν να δωρίσουν 5 βρετανικές λίρες (6 $) στέλνοντας ένα μήνυμα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό για μια μεγάλη επιτόπια κινητοποίηση», είπε ο εκδότης.  Οι δωρεές θα μεταφερθούν σε εξουσιοδοτημένα ιδρύματα για προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και παροχή στέγης, τροφής και θέρμανσης για τα θύματα.

Η γερμανική Deutsche Telekom ανακοίνωσε επίσης εκστρατεία για την Τουρκία και τη Συρία για τους σεισμούς. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης πραγματοποιεί όλες τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα από το δίκτυό της μεταξύ της Γερμανίας, Τουρκίας και Συρίας δωρεάν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωσε επίσης τη δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ (1,07 εκατομμύρια δολάρια) στη γερμανική οργάνωση παροχής βοήθειας Aktion Deutschland Hilft για τα θύματα του σεισμού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, Timotheus Hottges, δήλωσε ότι προσεγγίζουν τους πληγέντες «με απτή βοήθεια, όχι απλώς με συμπόνια».

Τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 34.810 τραυματίστηκαν σε 10 επαρχίες της Τουρκίας μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τα νότια τμήματα της χώρας τη Δευτέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ